Fotografie
ashburtongrove@seznam.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 23 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 23 hod
Fotografie
Ladislav přidal úlovek Kapr obecný...
před 23 hod
Fotografie
Veronika okomentoval Vlkouš vám před...
včera
Fotografie
Ladislav okomentoval Na jaké pruty a...
před 5 dny

Karbanátky z bolena

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Marie Nováková

Budeme potřebovat (pro 3 osoby):

  • Bolena
  • 50 g slaniny
  • 50 g tvrdého sýru na strouhání
  • dvě vejce
  • cibuli
  • tři stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránku
  • hrst strouhanky
  • trochu hub (buď sušených, které předtím namočíme, nebo čerstvých)
  • hladkou mouku
  • housku namočenou v mléku
  • olej
  • popřípadě sádlo
  • tatarská omáčka.
bolen dravý
Foto: David Štrunc

Příprava:
Rybí podkovy či řízky na pánvi usmažíme. Dokud je maso teplé, pečlivě ho obereme od kostí. V oleji, kde jsme smažili bolení kousky masa, osmažíme nakrájenou cibuli s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky.

V míse smícháme maso z bolena, osmaženou cibuli a slaninu. Směs osolíme, opepříme, přidáme majoránku, houby, hladkou mouku, hrst strouhanku, půlku žemle, nastrouhaný sýr a vejce.

karbanátek z bolena
Foto: Vladimír Urban

Ze vzniklé hmoty, kterou patřičně prohněteme, vytvoříme placičky, které pak usmažíme jako klasický řízek. Samotné smažení netrvá dlouho a máme hotovo. Jako příloha se hodí vařené brambory, tatarka či kyselá okurka. Kdo si čas od času usmaží rybí prsty, ten na ně po těchto karbanátcích s lehkým srdcem zapomene.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled