Fotografie
ashburtongrove@seznam.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 10 hod
Fotografie
Ladislav přidal úlovek Kapr obecný...
před 10 hod
Fotografie
Veronika okomentoval Vlkouš vám před...
před 13 hod
Fotografie
Ladislav okomentoval Na jaké pruty a...
před 5 dny

Lín na grilu

Marek iRybářství 0 hodnocení
lín obecný Recepty

Lín má maso bez svalových kůstek, s úspěchem jde grilovat a zůstane nám i kůže v celku –nepřichytí se, když rybu podložíme na grilovací podložce kolečky citronu nebo cibule.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 4 vykuchaní líni o hmotnosti 250–300 g
  • 100 g anglické slaniny
  • olivový olej
  • směs koření na ryby
  • sůl
  • citron
  • cibule
4
60 minut

Postup

1

Vykuchané a slizu zbavené ryby příčně nařízneme na 4 až 5 místech z obou stran a do zářezu vložíme proužky slaniny.

2

Břišní dutinu vymažeme olejem a posypeme směsí koření na ryby. Zbytek koření promícháme s olejem.

3

Rozpálenou grilovací podložku poklademe plátky cibule nebo citronu, naskládáme ryby, potřeme olejem s kořením a grilujeme 10minut z každé strany – ryby v průběhu grilování občas otočíme.

4

Grilované líny obložíme grilovanou zeleninou a podáváme s chlebem či jiným pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled