Fotografie
matejmarsik2@gmail.com přidal úlovek Štika obecná...
před 12 hod
Fotografie
Jiří přidal úlovek Candát obecný...
před 12 hod
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Kapr obecný...
před 12 hod
Fotografie
Jakub přidal úlovek Jelec jesen...
včera
Fotografie
Jiří přidal úlovek Štika obecná...
včera

Lín na grilu

Marek iRybářství 1 hodnocení
lín obecný Recepty

Lín má maso bez svalových kůstek, s úspěchem jde grilovat a zůstane nám i kůže v celku –nepřichytí se, když rybu podložíme na grilovací podložce kolečky citronu nebo cibule.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 4 vykuchaní líni o hmotnosti 250–300 g
  • 100 g anglické slaniny
  • olivový olej
  • směs koření na ryby
  • sůl
  • citron
  • cibule
4
60 minut

Postup

1

Vykuchané a slizu zbavené ryby příčně nařízneme na 4 až 5 místech z obou stran a do zářezu vložíme proužky slaniny.

2

Břišní dutinu vymažeme olejem a posypeme směsí koření na ryby. Zbytek koření promícháme s olejem.

3

Rozpálenou grilovací podložku poklademe plátky cibule nebo citronu, naskládáme ryby, potřeme olejem s kořením a grilujeme 10minut z každé strany – ryby v průběhu grilování občas otočíme.

4

Grilované líny obložíme grilovanou zeleninou a podáváme s chlebem či jiným pečivem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Pěkné

    Já sice moc líný nejim a když ho chytnu tak ho radši pustím ale zato jiní ho mají moc rádi a říkají že je lepší než pstruh. Dala mi ho okostovat moje sestra a nevidím žádný rozdíl mezi pstruhem

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled