Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 15 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 15 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Losos v anglické slanině s fazolkami

Michal Katuščák 0 hodnocení
recept ryby Recepty

Jednoduchý a chutný recept, který oceníte především v zimě, když potřebujete pod dlouhé procházce doplnit energii.

Text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600 g filetů z lososa
  • 150 g anglické slaniny
  • 300 g čerstvých fazolek
  • cibuli
  • strouhanku
  • hladkou mouku
  • vejce
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • citronovou šťávu
  • petrželku

Příprava:

Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme aspoň hodinu odležet.

Filety pak osušíme utěrkou, obalíme plátky anglické slaniny, z boku je připíchneme párátky. Lososa obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).

Smažíme do zlatova na oleji ze všech stran. Fazolky omyjeme, zařízneme konce a povaříme v osolené vodě.

foto: Dalibor Marounek

Vodu slijeme, necháme je okapat a opečeme na cibuli s anglickou slaninou pokrájenou na kostičky. Podáváme společně s opečeným lososem a vařenými brambory. Je to poněkud kaloričtější dobrota, kterou oceníme především při návratu ze zimní procházky.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled