Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Bohuslav Řehák
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Pavel Svečula
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jan Kodym
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Robert Vait
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jonáš Hrnčíř
včera

Marocká rybí tagine

strunc 0 hodnocení
Recepty

Potřebujeme:

  • asi 500 g filetů z tresky
  • 250 g oloupaných nakrájených rajčat
  • cibuli
  • 50 g černých oliv
  • 2 dl rybího vývaru
  • lžičku mletého koriandru
  • půl lžičky skořice
  • půl lžičky kurkumy
  • lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Příprava:

V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, opečeme do měkka. Vložíme rajčata, podlijeme rybím vývarem, ochutíme skořicí, kurkumou, koriandrem a citronovou šťávou a vše podusíme 15 minut.

Sundáme poklici a pak dusíme ještě 5 minut, aby omáčka zhoustla. Nakonec do ní přidáme kousky rybího masa a vše dusíme do doby, než bude maso hotové. Trvá to nejméně 4 minuty. Nakonec vložíme přepůlené a samozřejmě vypeckované olivy a vše dochutíme solí a pepřem. Tagine se podává s kuskusem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled