Fotografie
Milan okomentoval Úlovky 2024...
před 11 hod
Fotografie
Stanislava okomentoval Finanční situac...
před 20 hod
Fotografie
KLIMOSOVA založil otázku Finanční situac...
předevčírem
Fotografie
KLIMOSOVA založil otázku Finanční situac...
předevčírem
Fotografie
vlachzdenek@seznam.cz dal lajk úlovku od vlachzdenek@sez...
před 4 dny

Medový sumec

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Sumec do kuchyně je nejlepší v délce 80 až 100 cm. Rybu vykucháme, stáhneme z kůže, naporcujeme a naložíme do marinády.

text: Lenka Hofmanová

Na marinádu potřebujeme:

  • tři lžíce oleje
  • pět lžic sójové omáčky
  • čtyři stroužky lisovaného česneku nebo lžíci sušeného
  • dvě lžíce medu
  • dvě lžíce citronové šťávy
  • špetku zázvoru a soli

Množství marinády přizpůsobíme množství masa.

sumec
foto: Lenka Hofmanová

Příprava:

Rybu marinádou potřeme a necháme ji 24 hodin odležet v ledničce. Zbytek marinády schováme na pečení. Druhý den naskládáme maso do pekáče, můžeme přidat i zeleninu, třeba cuketu nebo dýni a vše pečeme v troubě. Maso průběžně potíráme marinádou, až chytí pěknou barvu. Upeče se poměrně rychle. Podáváme s vařeným bramborem nebo pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled