Fotografie
Milan okomentoval Úlovky 2024...
před 18 hod
Fotografie
Stanislava okomentoval Finanční situac...
včera
Fotografie
KLIMOSOVA založil otázku Finanční situac...
předevčírem
Fotografie
KLIMOSOVA založil otázku Finanční situac...
před 4 dny
Fotografie
vlachzdenek@seznam.cz dal lajk úlovku od vlachzdenek@sez...
před 4 dny

Mlíčí v aspiku

Marek iRybářství 0 hodnocení
mlíčí Recepty

Kapří mlíčí se považuje za delikatesu, ve francouzské kuchyni se připravuje vařené v aspiku.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 g mlíčí z kapra
  • 100 g sterilovaných žampionů
  • 100 g sterilované červené papriky
  • 2 sladkokyselé okurky
  • vařenou mrkev
  • balení želatiny
  • vinný ocet
  • cukr
  • sůl

Příprava:

Mlíčí očistíme a vaříme 10 minut v půllitru osolené vodě se 4 lžícemi vinného octa. Pak scedíme a necháme okapat a vychladnout. Mlíčí nakrájíme na kousky a vkládáme do misek společně s kostičkami vařené mrkve, kyselé okurky, plátky žampionů a červené papriky.

Zalijeme želatinou, kterou jsme připravili podle návodu a dochutili vinným octem, cukrem a solí. Ztuhlé obsahy mističek vyklopíme na talíř, přidáme nakrájenou cibulku, cherry rajčata a podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled