Kapří mlíčí se považuje za delikatesu, ve francouzské kuchyni se připravuje vařené v aspiku.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 500 g mlíčí z kapra
- 100 g sterilovaných žampionů
- 100 g sterilované červené papriky
- 2 sladkokyselé okurky
- vařenou mrkev
- balení želatiny
- vinný ocet
- cukr
- sůl
Příprava:
Mlíčí očistíme a vaříme 10 minut v půllitru osolené vodě se 4 lžícemi vinného octa. Pak scedíme a necháme okapat a vychladnout. Mlíčí nakrájíme na kousky a vkládáme do misek společně s kostičkami vařené mrkve, kyselé okurky, plátky žampionů a červené papriky.
Zalijeme želatinou, kterou jsme připravili podle návodu a dochutili vinným octem, cukrem a solí. Ztuhlé obsahy mističek vyklopíme na talíř, přidáme nakrájenou cibulku, cherry rajčata a podáváme s pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen