Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Bohumil...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Marek...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Lukáš...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Marek...
včera
Fotografie
Josef přidal úlovek Cejn velký...
předevčírem

Mlíčí v aspiku

Marek iRybářství 0 hodnocení
mlíčí Recepty

Kapří mlíčí se považuje za delikatesu, ve francouzské kuchyni se připravuje vařené v aspiku.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 g mlíčí z kapra
  • 100 g sterilovaných žampionů
  • 100 g sterilované červené papriky
  • 2 sladkokyselé okurky
  • vařenou mrkev
  • balení želatiny
  • vinný ocet
  • cukr
  • sůl

Příprava:

Mlíčí očistíme a vaříme 10 minut v půllitru osolené vodě se 4 lžícemi vinného octa. Pak scedíme a necháme okapat a vychladnout. Mlíčí nakrájíme na kousky a vkládáme do misek společně s kostičkami vařené mrkve, kyselé okurky, plátky žampionů a červené papriky.

Zalijeme želatinou, kterou jsme připravili podle návodu a dochutili vinným octem, cukrem a solí. Ztuhlé obsahy mističek vyklopíme na talíř, přidáme nakrájenou cibulku, cherry rajčata a podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled