Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 12 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Staročeská kapř...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Učíme se v Třeb...
předevčírem

Pečená stříbrnice se slaninou

Marek iRybářství 1 hodnocení
recepty Recepty

Stříbrnice se objevuje na našem trhu pod matoucím obchodním názvem holandský pstruh. Maso je chuťově dobré, bez drobných kůstek, ryby váží obvykle mezi 250300 g.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 900 g stříbrnice atlantské
  • 100 g anglické slaniny
  • citronovou šťávu
  • nasekanou petrželku
  • chilli vlákna
  • sůl
  • pepř
  • máslo
recept
foto: Dalibor Marounek

 Příprava:

Rybám odstraníme hlavy, ocasy a z obou stran uděláme na těle kolmé zářezy. Pak maso osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Do zářezů vložíme kousky anglické slaniny, ryby narovnáme břichem dolů na plech vyložený pečícím papírem, poklademe je vločkami másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 20 minut.

Upečené ryby pak posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme chilli vlákny a podáváme s opečenými počesnekovanými plátky bagety a zeleninou.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Pěkně to vypadá

    Suprově to vypadá aji určitě chutná

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled