Fotografie
okomentoval VIDEO: Co se dě...
včera
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Staročeská kapř...
před 4 dny

Pečená stříbrnice se slaninou

Marek iRybářství 1 hodnocení
recepty Recepty

Stříbrnice se objevuje na našem trhu pod matoucím obchodním názvem holandský pstruh. Maso je chuťově dobré, bez drobných kůstek, ryby váží obvykle mezi 250300 g.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 900 g stříbrnice atlantské
  • 100 g anglické slaniny
  • citronovou šťávu
  • nasekanou petrželku
  • chilli vlákna
  • sůl
  • pepř
  • máslo
recept
foto: Dalibor Marounek

 Příprava:

Rybám odstraníme hlavy, ocasy a z obou stran uděláme na těle kolmé zářezy. Pak maso osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Do zářezů vložíme kousky anglické slaniny, ryby narovnáme břichem dolů na plech vyložený pečícím papírem, poklademe je vločkami másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 20 minut.

Upečené ryby pak posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme chilli vlákny a podáváme s opečenými počesnekovanými plátky bagety a zeleninou.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Pěkně to vypadá

    Suprově to vypadá aji určitě chutná

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled