Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 32 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 50 dny

Polévka z kapra na způsob jaternicové

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Jiří Mika, foto: David Štrunc

Potřebujeme:

  • Maso z kapra
  • Půlku celeru
  • Jednu mrkev
  • Petržel
  • Kousek pórku, sůl
  • Pepř
  • Asi čtyři stroužky česneku
  • Majoránku
  • Citronovou kůru
  • Hřebíček
  • Zázvor
  • Žemli (chleba)

Příprava:

Z několika kousků kapra stáhneme kůži, vyjmeme kůstky a maso odložíme stranou. Maso vložíme do hrnce, dáme k němu očištěnou půlku celeru, mrkev, petržel, pórek, nalijeme vodu, vše osolíme a necháme vařit.

Po uvaření přecedíme a vývar odložíme. Maso ryb nadrobno rozsekáme, přidáme stroužky rozetřeného česneku, trochu majoránky, tlučeného hřebíčku, zázvoru a pepř.

Okořeněné maso vložíme do čistého hrnce a zalijeme vývarem, který jsme přecedili. Opět vše necháme chvilku vařit a polévku zapražíme hnědou jíškou. Podáváme se smaženou žemličkou nebo osmahnutým chlebem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Jaternice

    Nevím jak to může chutnat ale asi dobře

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled