Na rozdíl od houby stejného jména je kapr velmi chutný. Recept mi předala paní Marie Glasová: „Ryby máme moc rádi, s manželem si je děláme na různé způsoby. Nejraději však máme rybu na hořčici,“ řekla a její muž jen tiše přitakal. Při popisování chuti této dobroty se mi sbíhaly sliny. Protože se hned za týden na Hostivaři zadařilo, svezl se se mnou domů i kapr. Nově získaný recept jsem hned zkusila a mohu ho jen doporučit.

Text: Lenka Hofmanová, foto: autorka

Potřebujeme:

  • kapra
  • sůl
  • pepř
  • grilovací koření
  • plnotučnou hořčice
  • hladkou mouku

Příprava:

Rybu vykucháme, popřípadě odstraníme kůži, to záleží na každém z vás. U nás doma je to tak, že já ji z půlky kapra sundávám, protože ji nemám ráda, manžel ji miluje, takže mu ji nechávám.

Maso naporcujeme, osolíme, lehce opepříme, posypeme grilovacím kořením, vůni necháme hodinku natáhnout a poté maso potřeme hořčicí z obou stran. Necháme ho alespoň tři hodiny odležet a pak smažíme na oleji nebo na sádle.

Pokud máte rádi křupavou kůrčičku, obalíme porce těsně před smažením v hladké mouce. Podáváme s brambory nebo s chlebem, zapíjíme pivečkem nebo bílým vínečkem.

Napsat komentář