Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 22 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 22 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 23 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 23 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 23 hod

Řecký rybí salát s lilkem

Marek iRybářství 0 hodnocení
salát Recepty

Chutný salát ze slunného Řecka, připravuje se převážně z tresky, opečeného lilku a další zeleniny. Fantazii se meze nekladou.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g tresky
  • dva lilky
  • čtyři rajčata
  • červenou a zelenou papriku
  • 100 g černých oliv
  • asi čtyři stroužky česneku (podle chuti)
  • citronovou šťávu
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej

Příprava:

Tresku nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opečeme na olivovém oleji a maso odložíme stranou. Lilek nakrájíme na 5mm kolečka, osolíme, necháme „vyplakat“ (až pustí vodu). Kolečka lilku pak osušíme, opepříme a z obou stran opečeme do zlatova.

Pak je rozložíme na talíře, potřeme utřeným česnekem a položíme na ně plátky rajčat. Kostky upečené tresky položíme do středu talíře, přidáme černé olivy a posypeme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou paprikou. Vše zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a necháme vychladit.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled