Název tohoto rybího pokrmu mě napadl při pečení v remosce, kterou jsem dostala od maminky. Tento geniální vynález se dočkal svého comebacku – remosky se dnes znovu vyrábějí a jsou oblíbené.

Text: Lenka Hofmanová, foto: autorka

Samotný recept je velmi jednoduchý, rybu můžeme zapéct klidně i v troubě. K úpravě se hodí jakákoliv ryba. Větší naporcujeme (kapr, amur, štika) a menší (makrela, treska, pstruh) pečeme vcelku.

Potřebujeme:

  • 1 kg ryb
  • olej
  • sůl
  • brambory
  • větší cibuli
  • citronový pepř
  • kmín
  • čerstvou papriku
  • rajče
  • citron

Postup:

Očištěnou rybu řádně nasolíme a necháme ji den odležet v lednici. Potom ji omyjeme vodou, znovu lehce nasolíme a posypeme citronovým pepřem či jiným kořením. Na dno pečící nádoby nalijeme trochu oleje, vložíme ryby, na kolečka nakrájené syrové brambory, které osolíme a posypeme kmínem.

Potom přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a můžeme přidat i rajče. Pečeme asi 30 minut. Na talíři pokapeme citronovou šťávou a hned servírujeme. Příloha je na vás.

Napsat komentář