Fotografie
miroslavhutyra62@gmail.com založil otázku PŮJČKA PRO VÁŽN...
předevčírem
Fotografie
Soňa založil otázku Jelec Jesen...
předevčírem
Fotografie
Soňa okomentoval Tření ryb...
předevčírem
Fotografie
Soňa okomentoval Úlovky 2024...
předevčírem
Fotografie
Soňa založil otázku Úlovky 2024...
předevčírem

Ryba po kantonsku

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí kuchařka Recepty

Recept na úpravu ryb z čínské kuchyně. Použili jsme lososa, podobně lze připravit mořské i sladkovodní ryby.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 filety z lososa (150–200 g)
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce rýžového vína (lze nahradit bílým vínem)
  • čajová lžička strouhaného zázvoru
  • půl čajové lžičky cukru
  • podle chuti mleté chilli
  • jarní cibulka
  • sezamové semínko
  • olej
2
45 minut

Postup

1

Ze sójové omáčky, vína, cukru, zázvoru a chilli připravíme omáčku.

2

Filety lososa vložíme kůží dolů do zapékací misky, kterou vymažeme olejem.

3

Rybu potřeme omáčkou, vložíme do vyhřáté trouby a po 8 minutách přelijeme zbytkem omáčky.

4

Pečeme 15 minut při 180 °C.

5

Pečeného lososa posypeme na talíři jarní cibulkou a sezamovými semínky.

6

Podáváme například s čínskými nudlemi, které promícháme s dušenou zeleninou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled