Fotografie
ashburtongrove@seznam.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 10 hod
Fotografie
Ladislav přidal úlovek Kapr obecný...
před 10 hod
Fotografie
Veronika okomentoval Vlkouš vám před...
před 13 hod
Fotografie
Ladislav okomentoval Na jaké pruty a...
před 5 dny

Ryba po kantonsku

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí kuchařka Recepty

Recept na úpravu ryb z čínské kuchyně. Použili jsme lososa, podobně lze připravit mořské i sladkovodní ryby.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 filety z lososa (150–200 g)
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce rýžového vína (lze nahradit bílým vínem)
  • čajová lžička strouhaného zázvoru
  • půl čajové lžičky cukru
  • podle chuti mleté chilli
  • jarní cibulka
  • sezamové semínko
  • olej
2
45 minut

Postup

1

Ze sójové omáčky, vína, cukru, zázvoru a chilli připravíme omáčku.

2

Filety lososa vložíme kůží dolů do zapékací misky, kterou vymažeme olejem.

3

Rybu potřeme omáčkou, vložíme do vyhřáté trouby a po 8 minutách přelijeme zbytkem omáčky.

4

Pečeme 15 minut při 180 °C.

5

Pečeného lososa posypeme na talíři jarní cibulkou a sezamovými semínky.

6

Podáváme například s čínskými nudlemi, které promícháme s dušenou zeleninou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled