Fotografie
matejmarsik2@gmail.com přidal úlovek Štika obecná...
před 12 hod
Fotografie
Jiří přidal úlovek Candát obecný...
před 12 hod
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Kapr obecný...
před 12 hod
Fotografie
Jakub přidal úlovek Jelec jesen...
včera
Fotografie
Jiří přidal úlovek Štika obecná...
včera

Ryba po kantonsku

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí kuchařka Recepty

Recept na úpravu ryb z čínské kuchyně. Použili jsme lososa, podobně lze připravit mořské i sladkovodní ryby.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 filety z lososa (150–200 g)
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce rýžového vína (lze nahradit bílým vínem)
  • čajová lžička strouhaného zázvoru
  • půl čajové lžičky cukru
  • podle chuti mleté chilli
  • jarní cibulka
  • sezamové semínko
  • olej
2
45 minut

Postup

1

Ze sójové omáčky, vína, cukru, zázvoru a chilli připravíme omáčku.

2

Filety lososa vložíme kůží dolů do zapékací misky, kterou vymažeme olejem.

3

Rybu potřeme omáčkou, vložíme do vyhřáté trouby a po 8 minutách přelijeme zbytkem omáčky.

4

Pečeme 15 minut při 180 °C.

5

Pečeného lososa posypeme na talíři jarní cibulkou a sezamovými semínky.

6

Podáváme například s čínskými nudlemi, které promícháme s dušenou zeleninou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled