Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 31 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 31 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 31 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 32 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 50 dny

Ryba v páře na asijský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Ryby vařené v páře, přelité pikantní omáčkou jsou v Asii oblíbené a rozhodně stojí za vyzkoušení.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600 g filetů z tresky
  • čtyři plátky zázvoru
  • čtyři hvězdičky badyánu

Na omáčku pro přelití:

  • dvě lžíce sójové omáčky
  • dva stroužky česneku
  • jednu lžíci nasekané listové petrželky
  • jednu lžíci citronové šťávy
  • jednu lžičku oleje
foto: Dalibor Marounek

Příprava:

Do prostorného hrnce nalijeme 2 až 3 cm vody, přidáme plátky zázvoru a badyán. Do hrnce postavíme napařovací podložku, poklademe filety z ryby, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme, až ryba změkne a začnou se oddělovat lupínky masa.

Uvařenou rybu naběračkou přesuneme na talíř a přelijeme omáčkou, kterou z uvedených surovin ušleháme vidličkou. Rybu obložíme zeleninovým salátem (vhodné je kim-chi) a podáváme s rýží.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled