Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 15 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 15 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 15 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 15 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 15 hod

Rybí mix se zeleninou

strunc 0 hodnocení
Recepty

Foto: Pixabay

Potřebujeme:

  • konzervu sleďů v pikantní tomatové omáčce
  • dvě konzervy sardinek a konzervu makrel v oleji
  • dva kousky mrkve
  • dva kousky cukety
  • tři vejce
  • hladkou mouku
  • jemnou strouhanku
  • olivový olej
  • citron
  • sůl
  • pepř

Na omáčku potřebujeme:

  • žloutek
  • lžičku hořčice
  • olej z dýňových semen
  • lžíci balsamikového octa
  • sůl

Příprava:

Sledě vyjměte z konzervy a nechte je okapat. Dejte pozor, abyste je nepolámali, až je budete pokládat na talíř. Jako první si připravte omáčku. Do misky rozklepněte vaječný žloutek, přidejte hořčici a ocet. Směs pomalu rozmíchejte, můžete použít i elektrický mixér. V případě potřeby přidávejte po troškách dýňový olej. Tužší směs nechte odpočinout v chladničce asi 15 minut.

K přípravě trojobalu si nachystejte tři různé nádobky. Do první nasypte mouku, do druhé strouhanku a do třetí dejte vejce. Obalte rybu postupně v mouce, vejcích a strouhance a postavte stranou. Škrabkou na brambory vytvořte z mrkve a cukety široké plátky. Ty pak vložte na rozehřátou pánev, lehce poprašte moukou a osmahněte dozlatova. Následně osmažte všechny ryby a v kuchyňském ubrousku je zbavte přebytečného oleje. Servírujte je se smaženou zeleninou a s vychlazenou omáčkou.

Řekli byste někdy, že ryby z konzervy můžete tepelně upravovat? Můžete. A jsou zdravé a ještě k tomu dobré.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled