Neobvyklá úprava rybiček z konzervy, která zaskočí nejednoho kuchaře. Nebojte se však zaexperimentovat, výsledné jídlo je opravdovou pochoutkou.

Foto: Pixabay

Potřebujeme:

  • konzervu sleďů v pikantní tomatové omáčce
  • dvě konzervy sardinek a konzervu makrel v oleji
  • dva kousky mrkve
  • dva kousky cukety
  • tři vejce
  • hladkou mouku
  • jemnou strouhanku
  • olivový olej
  • citron
  • sůl
  • pepř

Na omáčku potřebujeme:

  • žloutek
  • lžičku hořčice
  • olej z dýňových semen
  • lžíci balsamikového octa
  • sůl

Příprava:

Sledě vyjměte z konzervy a nechte je okapat. Dejte pozor, abyste je nepolámali, až je budete pokládat na talíř. Jako první si připravte omáčku. Do misky rozklepněte vaječný žloutek, přidejte hořčici a ocet. Směs pomalu rozmíchejte, můžete použít i elektrický mixér. V případě potřeby přidávejte po troškách dýňový olej. Tužší směs nechte odpočinout v chladničce asi 15 minut.

K přípravě trojobalu si nachystejte tři různé nádobky. Do první nasypte mouku, do druhé strouhanku a do třetí dejte vejce. Obalte rybu postupně v mouce, vejcích a strouhance a postavte stranou. Škrabkou na brambory vytvořte z mrkve a cukety široké plátky. Ty pak vložte na rozehřátou pánev, lehce poprašte moukou a osmahněte dozlatova. Následně osmažte všechny ryby a v kuchyňském ubrousku je zbavte přebytečného oleje. Servírujte je se smaženou zeleninou a s vychlazenou omáčkou.

Řekli byste někdy, že ryby z konzervy můžete tepelně upravovat? Můžete. A jsou zdravé a ještě k tomu dobré.