Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 18 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Úk...
před 19 hod
Fotografie
Jiří okomentoval Jak na líny...
včera
Fotografie
Jiří okomentoval Jaké boilie zvo...
včera

Rybí rasolník

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Dalibor Marounek, foto: autor, David Štrunc

Potřebujeme:

  • 500 g masa z kapra
  • Jednu rybí hlavu a odřezky
  • 150 g uvařených krup
  • Mrkev
  • Kousek celeru
  • 150 g brambor
  • Dvě kyselé okurky
  • 2 dl láku z okurek
  • Bobkový list
  • 10 kuliček celého pepře
  • Sůl a pepř

Příprava:

Rybí hlavu, odřezky masa, mrkev a celer vložíme do hrnce, vše zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 30 minut.

Vývar poté slijeme přes plátýnko a rybí maso i zeleninu odložíme stranou. Zvlášť v hrnci uvaříme kroupy, které důkladně propláchneme. Do čirého vývaru pak na kostičky nakrájíme brambory a vaříme je do změknutí.

Z rybího masa odstraníme kosti, pokrájíme je na malé kousky, zeleninu na kostičky. Když jsou brambory vařené, přidáme kroupy, zeleninu, rybí maso. Nakonec do polévky nakrájíme i kyselé okurky a přidáme lák z okurek. Polévku dosolíme a podáváme ji horkou! Láku z okurek se nebojte, polévka je pikantní!

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Zajímavý recept vyzkousime doma díky za nej

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled