Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 32 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 50 dny

Rybí rasolník

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Dalibor Marounek, foto: autor, David Štrunc

Potřebujeme:

  • 500 g masa z kapra
  • Jednu rybí hlavu a odřezky
  • 150 g uvařených krup
  • Mrkev
  • Kousek celeru
  • 150 g brambor
  • Dvě kyselé okurky
  • 2 dl láku z okurek
  • Bobkový list
  • 10 kuliček celého pepře
  • Sůl a pepř

Příprava:

Rybí hlavu, odřezky masa, mrkev a celer vložíme do hrnce, vše zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 30 minut.

Vývar poté slijeme přes plátýnko a rybí maso i zeleninu odložíme stranou. Zvlášť v hrnci uvaříme kroupy, které důkladně propláchneme. Do čirého vývaru pak na kostičky nakrájíme brambory a vaříme je do změknutí.

Z rybího masa odstraníme kosti, pokrájíme je na malé kousky, zeleninu na kostičky. Když jsou brambory vařené, přidáme kroupy, zeleninu, rybí maso. Nakonec do polévky nakrájíme i kyselé okurky a přidáme lák z okurek. Polévku dosolíme a podáváme ji horkou! Láku z okurek se nebojte, polévka je pikantní!

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Zajímavý recept vyzkousime doma díky za nej

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled