Fotografie
Jaroslav dal lajk První povolenka...
předevčírem
Fotografie
MIKULÁŠKOVÁ založil otázku Profesionální f...
před 9 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 10 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Benefit...
před 10 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn – The U...
před 10 dny

Ryby na sardeli a dijonské hořčici

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Vladimír Urban, foto: autor, David Štrunc

Potřebujeme:

  • Citrón
  • Sardelovou pastu
  • Dijonskou hořčice
  • Pepř
  • Kmín
  • Hladká mouka
  • Máslo
  • Brambory
  • Paprika

Příprava:

Rybu naporcujeme na řízky, maso omyjeme, vysušíme a pokapeme ho citronovou šťávou.

Maso necháme v chladničce asi hodinku odležet, poté ho znovu osušíme. Pak ho střídavě ze všech stran potřeme slabounkou vrstvičkou sardelové pasty a dijonské hořčice.

Porce slabě opepříme, trošičku posypeme drceným kmínem a znovu je asi na půlhodinku uložíme do chladničky. Je jen na vás, zda maso před smažením obalíte v hladké mouce, nebo je necháte přírodní.

Poté řízky (nebo podkovy) zprudka po obou stranách smažíme na másle. Během čtyř minut máme hotovo. Jako příloha se skvěle hodí vařené nebo smažené brambory, k nimž můžeme na chvíli přihodit proužky zelené papriky, popřípadě kapie. Pokud je to zapotřebí, maso dosolíme až usmažené, ale sardelová pasta se o to většinou postará předem. Navíc maso provoní místo koření. Máme hotovo, dobrou chuť!

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled