Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera

Ryby v marinádě na ruský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
recepty Recepty

Tímto způsobem můžeme marinovat jak sladkovodní, tak mořské ryby. Menší ryby marinujeme vcelku, větší nakrájíme na menší kousky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1 kg vykuchaných makrel
  • sůl
  • pepř
  • hladkou mouku
  • olej

Na marinádu:

  • petržel
  • mrkev
  • cibuli
  • 1 dl vody
  • čtyři lžíce rajského protlaku
  • dvě lžíce octa
  • půl lžičky cukru
  • bobkový list
  • čtyři kuličky celého pepře
  • dva hřebíčky
  • mletý pepř
  • olej

Příprava:

Z makrel odstraníme hlavy a ocasy, podélně rozřízneme a odstraníme páteř s kostmi. Následně překrájíme na pěticentimetrové kousky, které osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pánvi na oleji opečeme dozlatova z obou stran, odložíme stranou a necháme vychladnout.

recept
foto: Dalibor Marounek

Uvaříme marinádu – na oleji osmažíme nakrájenou mrkev, petržel nakrájenou na kolečka a cibuli na proužky. Přidáme rajčatový protlak, vodu, bobkový list, celý pepř, hřebíček a dusíme 15 minut do měkka. Marinádu ochutíme octem, cukrem, pepřem, solí a necháme vychladnout.

Do skleněné mísy narovnáme opečené kusy ryb, zalijeme marinádou a necháme v lednici alespoň 24 hodin rozležet. Marinovanou rybu na talíři přelijeme marinádou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s chlebem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled