Fotografie
miroslavhutyra62@gmail.com založil otázku PŮJČKA PRO VÁŽN...
předevčírem
Fotografie
Soňa založil otázku Jelec Jesen...
předevčírem
Fotografie
Soňa okomentoval Tření ryb...
předevčírem
Fotografie
Soňa okomentoval Úlovky 2024...
předevčírem
Fotografie
Soňa založil otázku Úlovky 2024...
předevčírem

Sicilská rybí polévka (Zuppa di pesce alla siciliana)

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Italská hustá rybí polévka, která spíše připomíná rybí guláš než polévku. Na Sicílii se peče v římském hliněném hrnci v troubě. Italové používají na polévku čerstvé ryby a mořské plody, které seženou na trhu, proto neexistuje jednotný recept.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 250 g tresky
  • 250 g chňapala
  • 250 g mořských plodů
  • 200 g oliv (černé a zelené)
  • 250 g oloupaných rajčat v konzervě
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 dl bílého vína
  • bobkový list
  • tabasco
  • sůl
  • 100 cl olivového oleje
  • pečící papír
6
50 minut

Postup

1

Větší hrnec vymažeme olivovým olejem, na dno poklademe kolečka cibule, přidáme kousky tresky, chňapala bez kůže, pokrájená rajčata i s nálevem, přepůlené olivy a celé mořské plody.

2

Přidáme bobkový list a plátky česneku, osolíme a zalijeme bílým vínem.

3

Odstřihneme kus pečícího papíru, většího, než je průměr hrnce.

4

Papír namočíme, je tvárnější, a přikryjeme jím hrnec společně s pokličkou – hrnec se tak párou zapečetí.

5

Vložíme ho do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut při 160 °C.

6

Hotovou polévku opatrně otevřeme a dochutíme tabascem a solí.

7

Do talířů vložíme kousky ryb a plodů a zalijeme šťávou.

8

Polévka chutná skvěle s opečenou bagetou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled