Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
před 9 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
před 15 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 15 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval „Rybář“ házel u...
včera
Fotografie
Radek okomentoval „Rybář“ házel u...
předevčírem

Šonovy recepty: Pstruh v sezamovém těstíčku

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Posledně jsem vám líčil, jak je krásné chytání pstruhů. Mám ho rád ještě z jednoho důvodu – pstruha mám spojeného i s vůní rozpáleného másla. Nebudu nic nalhávat, má skvělé maso.

text: Šon Chung

Mluvím především o duhácích ve velikostech 30–45 cm. Většího je škoda sníst a potočáci v Čechách ubývají. Ti si vždy zaslouží svobodu. Já si čas od času nějakého pstruha ponechám. U nás doma jsme všichni rybožrouti a příloha bývá rýže. Haha.

úlovek
foto: Šon Chung

Během jednoho týdne jsem chytil celou sérii pstruhů. Začalo to pstruhem na bambusový proutek. Pak jsem na ně chodil s rotačkou. Nevím proč, ale pstruha v této velikosti, a ještě k tomu z mimopstruhové vody, mám větší sklon brát domů.

Podělím se s vámi tedy o recept.

Ingredience:

  • 200 g filet ze pstruha
  • 1 lžička granulovaného vývaru
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 lžičky černého seznamu
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1 lžíce oleje
  • 30 g obalovací směsi
  • 1 vejce
  • olej na smažení
  • 1 špetka pepře
  • sladká chilli omáčka

Postup:

Očištěný filet ze pstruha nakrájíme na kostky cca 2×2 cm. Posypeme granulovaným vepřovým vývarem (sehnat lze v asijských speciálkách), solí, chilli práškem, sezamem a 1 lžící oleje. Necháváme maso chvilku marinovat. Poté smícháme s vejcem a obalovací směsí. Zamícháme, aby se netvořily hrudky. Kousky ryb pak zprudka osmahneme v rozpáleném oleji. Smažíme pár minut, aby byla krustička dozlatova a křupavá. Pak necháme kousky ryb odkapat na papírovém ubrousku, opepříme. Podáváme se sladkou chilli omáčkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled