Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Bohuslav Řehák
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Pavel Svečula
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jan Kodym
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Robert Vait
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jonáš Hrnčíř
předevčírem

Štika po orientálsku

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Jonáš Wells, foto: autor

Potřebujeme:

  • Jednu menší naporcovanou štiku
  • Sůl
  • Pepř
  • 50 g kvalitního oleje
  • 40 g hladké mouky
  • Dvě cibule
  • Dvě lžíce posekané petrželky
  • 0,5 l vývaru (rybího, nebo hovězího)

Příprava:

Jemně nasekanou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme petrželku, vše lehce zaprášíme hladkou moukou a osmahneme.

Růžovou jíšku zředíme vývarem. Dobře ji rozšleháme a provaříme. Porce štiky osolíme, opepříme, vložíme do této omáčky, zakryjeme a vaříme asi 25 minut.

Občas nádobou potřeseme, aby se ryba nepřichytila. Když pokrm prochladne, složíme rybu na mísu (nejlepší je, sestavíme-li porce opět ve tvaru ryby) a přelijeme je omáčkou, která zrosolovatěla.

Takto připravenou štiku podáváme za tepla, ale i za studena.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled