Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 12 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 55 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 55 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 55 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 55 dny

Štika v citronové omáčce

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Milan a Jana Janouškovi, foto: Ivo Novák

Potřebujeme:

  • štiku
  • sůl
  • bílý pepř
  • citron
  • máslo
  • hladkou mouku
  • smetanu

Postup:

Porci štiky osušíme, osolíme, okořeníme bílým pepřem, pokapeme citronovou šťávou, obalíme ji v hladké mouce a na přepuštěném másle v pánvi krátce opečeme.

Zastříkneme rybím vývarem (v nouzi postačí i voda), přidáme kůru z dobře opraného citronu a lehce i trochu citronové šťávy. Vše zastříkneme sladkou smetanou. Několik minut dusíme – do doby, než je maso měkké a smetana společně s moukou na obaleném masu vytvoří pěknou omáčku. Do ní vmícháme čerstvou petrželku a jídlo je hotové.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled