Fotografie
matejmarsik2@gmail.com přidal úlovek Štika obecná...
před 12 hod
Fotografie
Jiří přidal úlovek Candát obecný...
před 12 hod
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Kapr obecný...
před 12 hod
Fotografie
Jakub přidal úlovek Jelec jesen...
včera
Fotografie
Jiří přidal úlovek Štika obecná...
včera

Štika v citronové omáčce

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Milan a Jana Janouškovi, foto: Ivo Novák

Potřebujeme:

  • štiku
  • sůl
  • bílý pepř
  • citron
  • máslo
  • hladkou mouku
  • smetanu

Postup:

Porci štiky osušíme, osolíme, okořeníme bílým pepřem, pokapeme citronovou šťávou, obalíme ji v hladké mouce a na přepuštěném másle v pánvi krátce opečeme.

Zastříkneme rybím vývarem (v nouzi postačí i voda), přidáme kůru z dobře opraného citronu a lehce i trochu citronové šťávy. Vše zastříkneme sladkou smetanou. Několik minut dusíme – do doby, než je maso měkké a smetana společně s moukou na obaleném masu vytvoří pěknou omáčku. Do ní vmícháme čerstvou petrželku a jídlo je hotové.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled