Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 15 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 15 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 16 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 16 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 16 hod

Švédský rybí krém aneb Chutná polévka z tresky ze Skandinávie

strunc 0 hodnocení
Recepty

Potřebujeme:

  • 700 g filetů z tresky
  • mrkev
  • cibuli
  • kousek celeru
  • 0,5 l rybího vývaru
  • 3 dl mléka
  • 2 dl sladké smetany
  • dva žloutky
  • dvě polévkové lžíce hladké mouky
  • bobkový list
  • čtyři hřebíčky
  • čtyři kuličky celého pepře
  • špetku muškátového květu
  • mletý pepř
  • sůl
  • máslo
  • petrželku

Příprava:

Do nejméně 1 l vody vložíme porce tresky, přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, osolíme, přidáme bobkový list, hřebíček, celý pepř a vše na mírném ohni vaříme půl hodiny.

Vývar přecedíme, rybí maso dáme stranou. Na másle zpěníme mouku a za stálého míchání postupně přiléváme mléko a rybí vývar pak necháme na mírném plamenu a za míchání vařit asi deset minut. Smetanu rozšleháme se žloutky, směs vlijeme do polévky, ochutíme ji muškátovým květem, opepříme ji a osolíme.

Na závěr vložíme do polévky kousky rybího masa a vše necháme prohřát. Hotovou polévku na talíři posypeme nasekanou petrželkou. Kdo to má rád, ten může přidat i osmažené kostičky chleba, popřípadě veky nebo toustového chleba.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled