Kostky sumce zapečené s dalšími surovinami, přelité smetanou se sýrem. Podobně lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb, ale měly by být bez kostí.

Text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 g masa ze sumce
  • dvě červené cibule
  • 100 g žampionů
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 50 g nivy, máslo, petrželku
  • sůl
  • pepř
  • citronovou šťávu.

Příprava:

Maso ze sumce (candáta či lososa) nakrájíme na kostky o hraně asi 2 cm.

Kůži předtím odstraníme. Pak maso osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme do ní kostky rybího masa, které okmínujeme, poklademe na ně kousky másla, plátky žampionů, cibule a posypeme petrželkou.

recept ryby
foto: Dalibor Marounek

Vše vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi deset minut. Smetanu mezitím rozmícháme s nastrouhanou nivou, rybu rovnoměrně přelijeme a necháme ještě zhruba pět minut péct. Podáváme s vařenými brambory.

Napsat komentář