Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 31 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 31 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 31 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 31 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 50 dny

Kapr meuniére

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

Recept z francouzské kuchyně na jednoduchou a chutnou úpravu ryb s petrželovým máslem. My jsme zkusili variantu s kaprem.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1000 g naporcovaného kapra
  • hladkou mouku
  • sůl
  • máslo
  • citron
  • petrželové máslo (100 g másla, lžíce nasekané petrželky, černého pepře, citronové šťávy a worcesteru)

Příprava:

Porce kapra osolíme, lehce posypeme moukou a z obou stran pomalu pečeme do zlatova. Máslo rozšleháme s nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem, pár kapkami worcesteru a vše uhněteme, promícháme. Opečené porce kapra na talíři potřeme petrželovým máslem, ozdobíme kolečkem citronu a podáváme s opečenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled