Fotografie
Jiří přidal úlovek Kapr obecný...
před 24 hod
Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
před 24 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Jelec jesen...
před 24 hod
Fotografie
Josef okomentoval Poznejte ho a u...
včera
Fotografie
Josef okomentoval Nevšední gumové...
včera

Kapr meuniére

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

Recept z francouzské kuchyně na jednoduchou a chutnou úpravu ryb s petrželovým máslem. My jsme zkusili variantu s kaprem.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1000 g naporcovaného kapra
  • hladkou mouku
  • sůl
  • máslo
  • citron
  • petrželové máslo (100 g másla, lžíce nasekané petrželky, černého pepře, citronové šťávy a worcesteru)

Příprava:

Porce kapra osolíme, lehce posypeme moukou a z obou stran pomalu pečeme do zlatova. Máslo rozšleháme s nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem, pár kapkami worcesteru a vše uhněteme, promícháme. Opečené porce kapra na talíři potřeme petrželovým máslem, ozdobíme kolečkem citronu a podáváme s opečenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled