Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 4 dny

Pečenáče z bílých ryb

Marek iRybářství 1 hodnocení
recept Recepty

Na rybí pečenáče je vhodný větší cejn, tloušť, podoustev, plotice, karas atd.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1000–1500 g vykuchaných bílých ryb
  • dvě cibule
  • dvě vejce
  • tři stroužky česneku
  • strouhanku
  • worcester
  • dva bobkové listy
  • čtyři kuličky nového koření
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej na smažení

Na nálev:

  • čtyři dl vody
  • tři dl octa
  • dvě lžíce cukru
  • půl lžičky soli
  • jednu lžíci hořčičného semínka
  • dva bobkové listy
  • osm kuliček celého pepře
  • kousek chilli papričky

Postup:

Vykuchané naporcované ryby uvaříme v mírně osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením do měkka. Vodu slijeme a necháme vychladnout.

Odstraníme kůži a vybereme kosti – svalové kůstky můžeme nechat, ty se rozemelou. Obrané maso z ryb umeleme na masovém strojku, přidáme vejce, strouhanku, ochutíme česnekem, worcesterem, solí a pepřem.

Směs promícháme, utvoříme malé placičky nebo kuličky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji do zlatova z obou stran. Vychladlé placičky narovnáme do sklenice, prokládáme nakrájenou cibulí na proužky.

Z uvedených surovin svaříme lák, povaříme ho 10 minut a necháme vychladnout. Rybí karbanátky zalijeme ve sklenici a necháme lák vsáknout do karbanátků. Nálev nalijeme po okraj, uzavřeme a necháme 3–5 dnů rozležet v lednici. Podáváme s pečivem, chlebem a chlazeným pivem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Pečenác

    Vynikající moc dobré

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled