Fotografie
Jaroslav okomentoval Steak z tuňáka...
před 8 min
Fotografie
Jaroslav okomentoval Štika (candát) ...
před 17 min
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapří steak...
před 21 min
Fotografie
Jaroslav okomentoval Lososí podkovy ...
před 24 min
Fotografie
Jaroslav okomentoval Lososí podkovy ...
před 33 min

Pečenáče z bílých ryb

Marek iRybářství 1 hodnocení
recept Recepty

Na rybí pečenáče je vhodný větší cejn, tloušť, podoustev, plotice, karas atd.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1000–1500 g vykuchaných bílých ryb
  • dvě cibule
  • dvě vejce
  • tři stroužky česneku
  • strouhanku
  • worcester
  • dva bobkové listy
  • čtyři kuličky nového koření
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej na smažení

Na nálev:

  • čtyři dl vody
  • tři dl octa
  • dvě lžíce cukru
  • půl lžičky soli
  • jednu lžíci hořčičného semínka
  • dva bobkové listy
  • osm kuliček celého pepře
  • kousek chilli papričky

Postup:

Vykuchané naporcované ryby uvaříme v mírně osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením do měkka. Vodu slijeme a necháme vychladnout.

Odstraníme kůži a vybereme kosti – svalové kůstky můžeme nechat, ty se rozemelou. Obrané maso z ryb umeleme na masovém strojku, přidáme vejce, strouhanku, ochutíme česnekem, worcesterem, solí a pepřem.

Směs promícháme, utvoříme malé placičky nebo kuličky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji do zlatova z obou stran. Vychladlé placičky narovnáme do sklenice, prokládáme nakrájenou cibulí na proužky.

Z uvedených surovin svaříme lák, povaříme ho 10 minut a necháme vychladnout. Rybí karbanátky zalijeme ve sklenici a necháme lák vsáknout do karbanátků. Nálev nalijeme po okraj, uzavřeme a necháme 3–5 dnů rozležet v lednici. Podáváme s pečivem, chlebem a chlazeným pivem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Pečenác

    Vynikající moc dobré

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled