Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 10 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 53 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 53 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 53 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 53 dny

Zapečený losos s koprovou omáčkou

Marek iRybářství 0 hodnocení
losos Recepty

V únoru toho moc nenachytáme, a tak si pro ryby zajdeme do obchodu. Tentokrát se zaměříme na lososa.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g lososa
  • 2 dl zakysané smetany
  • 50 g sýru hermelín
  • dvě lžíce nasekaného kopru
  • citron
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Příprava:

Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Smetanu rozmícháme s jemně nasekaným koprem. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme porce lososa, přelijeme (lehce) smetanou s koprem a zbytek smetany použijeme jako dresink. Dobrotu dáme zapéct.

losos

Před koncem pečení na lososa úhledně vložíme plátky hermelínu a necháme ještě asi dvě minuti zapéct. Lososa podáváme s vařenými brambory a vařenými fazolkami přelitými rozpuštěným máslem. Jako dresink přidáme dvě lžíce smetany s koprem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled