Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 22 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 22 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 23 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 23 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 23 hod

Makrela na víně

Marek iRybářství 1 hodnocení
makrela Recepty

V lednu „ulovíme“ čerstvou rybu, která by stačila na zasycení celé rodiny, spíš v obchodě než u vody. Přinášíme proto recept na rybu, kterou na pultech obyčejně bez potíží najdeme.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dvě makrely
  • 200 g zelených fazolek
  • 100 g žampionů
  • 0,5 cl bílého vína
  • hladkou mouku
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • máslo

Příprava:

Vykuchané omyté makrely zbavíme hlavy a ocasu. Nožem nakrájíme na 2 cm silné podkovy, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odpočinout.

Podkovy osušíme a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozpustíme máslo a podkovy opečeme z obou stran do zlatova. K rybě přidáme nakrájené zelené fazolky, plátky žampionů a podlijeme bílým vínem. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni podusíme 5 minut.

Sundáme pokličku, osolíme, opepříme, pečeme ještě 3–4 minuty, až se část šťávy zredukuje. Kousky makrel přelijeme šťávou, přidáme fazolky a žampiony. Podáváme s vařenými brambory.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Luxusní

    Makrelu znám akorát na klacku ale tohle musí být také super

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled