Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 19 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 19 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Bolen dravý...
před 19 hod
Fotografie
Josef okomentoval Střevle potoční...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Ha...
včera

PET lahve, sklo, ale i elektrické vedení. Rybáři uklízeli odpadky na Radotínském potoce

Marek iRybářství 13. dubna 2023 0 komentářů
brigáda

foto: Pavel Vrána

ČRS a MRS

Místní organizace Českého rybářského svazu Praha-Radotín pořádala minulý víkend úklidovou akci na dolní části pstruhového revíru Radotínský potok 1.

text: Pavel Vrána

I přes nepřízeň počasí se sešlo přibližně 20 statečných dobrovolníků a dobrovolnic všech věkových kategorií. Kvůli rannímu deštíku a zvýšené hladině potoka se místy sbíralo doslova s nasazením života. Díky brodícím botám a dlouhým gumovým rukavicím jsme sbírali odpadky na hladině i pod hladinou, na březích a v přilehlém okolí.

REKLAMA

Začali jsme na úrovni zastávky MHD „Safírová“ a postupovali směrem k cementárně, po obědě jsme pokračovali v oblasti nad zastávkou MHD „Lomy“. Hlavní část odpadků tvořily jako obvykle plasty, které ve formě měkkých obalů, PET lahví a kelímků, které tak snadno unáší voda i vítr. Brzy se ukázalo, že naše minulá brigáda velmi pomohla: ubylo velkých a těžkých kusů odpadu.

brigáda
foto: Pavel Vrána

Největším „úlovkem“ byl tentokrát hodně starý vršek sloupu elektrického vedení s mnoha porcelánovými izolátory. I ten se nám podařilo dotáhnout k silnici. Těší nás, že jsme nalezli a odstranili z přírody hodně keramických a skleněných střepů, o které se mohou snadno zranit zvířata i děti.

REKLAMA

Našli jsme dokonce i velkou nádobu s motorovým olejem. Celkově se nám podařilo posbírat několik desítek velkoobjemových pytlů odpadu. Ty byly shromážděny na 2 sběrná místa, odkud se ve spolupráci s MČ Radotín odvezly k ekologické likvidaci.

odpadky
foto: Pavel Vrána

Tímto chceme vyjádřit vřelé díky všem těm, kdo neváhali přiložit ruku k dobrému dílu a také všem, kteří přispěli k zajištění pracovních pomůcek, občerstvení i k dobré náladě. Na závěr patří poděkování také MČ Radotín za zajištění pytlů a finální likvidaci odpadků.

Věříme, že tak jako potok spojuje všechny, kdo žijí v jeho okolí, společná práce na dobrém díle spojuje lidi napříč věkovými kategoriemi a profesemi. Těšíme se i z dobré spolupráce s MČ, která, jak se ukazuje, má smysl a přináší bohaté ovoce. Proto se již nyní těšíme na další ročník této již tradiční akce.

brigáda
foto: Pavel Vrána
brigáda
foto: Pavel Vrána
odpadky
foto: Pavel Vrána
odpadky
foto: Pavel Vrána
odpadky
foto: Pavel Vrána
REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled