Fotografie
Jaroslav okomentoval Bohutínští rybá...
před 21 hod
Fotografie
Josef okomentoval Alandské štikob...
včera
Fotografie
Michael přidal úlovek Karas stříbřitý...
předevčírem
Fotografie
Josef přidal úlovek Candát obecný...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval VIDEO: Zvědavý ...
předevčírem

MS v lovu kaprů: Češi jsou zatím těsně pod bednou

Marek Kožušník 21. září 2023 0 komentářů
kapr

foto: Miroslav Poupa

Novinky

Po prvním závodním dni na 23. mistrovství světa v lovu kaprů na přehradě Lac de Panneciére ve Franci je český tým na skvělém 4. místě. Situaci přímo z dějiště mistrovství popisuje kapitán českého týmu Miroslav Poupa.

text: Miroslav Poupa

Budíček na šestou, rychlá sprcha, snídaně, krátká porada a přesun do Chaumard, kde proběhne od 8 hodin losování míst. Ihned po příjezdu je nám rozdána matice čísel – losuje se jen jedno číslo v sektoru A, místa v sektorech B a C jsou předem určeny touto maticí.

REKLAMA

Losování naštěstí odsýpá hladce a trvá jen zhruba dvacet minut než na nás, jako 25. losující tým, přijde řada. Z losovacího sáčku vytahuji číslo A1, dalšími čísly jsou tedy B23 a C13.

Richard s Petrem sedí na forhontu, před sebou však mají velkou hloubku, podle informací od místních se zde ryby chytají, Sergey s Lukášem mají před sebou „pupek“ – týmy nalevo i napravo mají výrazně hlubší vodu, Olda a Jindra mají před sebou hloubku, na rozdíl od týmů po levé straně jsou však téměř bez vázek, kde se sice trhá, ale zdržují se tam ryby.

REKLAMA

V 10.30 h zazněl signál umožňující přípravu lovného místa, ve 12.30 pak další signál oznamující zahájení závodů! Od té doby se všichni přepnuli do „chytacího“ módu a již tak dost vysoké obrátky se ještě zvýšily. Kluci v sektoru B začali ve velkém stylu a ten si drželi až do středečního večera, kdy píšu tento článek.

mistrovství světa
foto: Miroslav Poupa

V sektoru C kluci zatím trpí – nejsou vázky, nejsou ryby, přesto dva kapříky vymodlili a věřím, že v noci se výrazně polepší. V Áčku se klukům dlouho nedařilo ulovit žádného kapra, pak najednou přišla skvělá zpráva, že v rychlém sledu dostali na břeh hned tři kousky! A to nebylo vše – krátce před setměním přišla fotka parádního lysce z kategorie 10+, který bude dost možná atakovat zatím největší rybu závodů.

Podtrženo, sečteno – dnes se nám bude skvěle usínat na fantastickém 4. místě za součet umístění 6-2-15. Nádhera, kéž by to tak vydrželo, držte palce!

mistrovství světa
foto: Miroslav Poupa
mistrovství světa
foto: Miroslav Poupa
REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled