Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 31 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 31 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 31 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 31 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 50 dny

Caldeirada – portugalský rybí guláš

Marek iRybářství 0 hodnocení
guláš Recepty

Jednoduchý, pikantní pokrm z pánve, při jehož přípravě můžeme použít mořské i sladkovodní ryby.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 400 g brambor
  • 300 g filetů z tresky (candát, sumec, kapr)
  • 100 g mušlí
  • 100 g zelených fazolek
  • 4 rajčata
  • červená paprika
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 dl bílého vína
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • olivový olej
2
40 minut

Postup

1

Na oleji v pánvi podusíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené brambory, rajčata, česnek, proužky papriky, nakrájené fazolky a podlijeme bílým vínem.

2

Následně přidáme rajský protlak, bobkový list, vše osolíme a opepříme a pak dusíme, dokud nezačnou měknout brambory.

3

Na podušené brambory se zeleninou naskládáme kousky ryb a přidáme mušle.

4

Přiklopíme pokličkou a dusíme ještě 10 minut, až všechny suroviny změknou.

5

Pokrm dochutíme solí, pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled