Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera

Bílá rybí polévka

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí polévka Recepty

Staročeská rybí polévka se připravuje z jakékoliv bílé ryby – cejnů, plotic, perlínů atd.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1000 g masa kupříkladu cejna (ryby ale můžeme kombinovat)
  • mrkev
  • kousek celeru
  • kus pórku
  • dvě lžíce másla
  • 50 g hladké mouky
  • sušenou šalvěj
  • špetku muškátového květu
  • sůl
  • pepř

Na rybí vývar potřebujeme:

  • nejméně 1,5 l vody
  • dva bobkové listy
  • čtyři kuličky nového koření
  • čtyři kuličky celého pepře
  • sůl
  • cibuli

Příprava:

Očištěné a vykuchané ryby nakrájíme na díly a povaříme ve vodě s kořením a cibulí. Hotový vývar scedíme a do misky obereme maso z ryb. V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a povaříme. Do polévky pak přidáme nakrájenou mrkev, celer, pórek a vše povaříme do doby, až zelenina změkne.

Hotovou polévku osolíme, opepříme, ochutíme sušenou šalvějí a špetkou muškátového květu. Obrané rybí maso bez kostí vložíme do talířů, zalijeme teplou polévkou a tu ozdobíme nasekanou petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled