Fotografie
ashburtongrove@seznam.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 12 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 12 hod
Fotografie
Ladislav přidal úlovek Kapr obecný...
před 12 hod
Fotografie
Veronika okomentoval Vlkouš vám před...
před 15 hod
Fotografie
Ladislav okomentoval Na jaké pruty a...
před 5 dny

Candát po mexicku

strunc 0 hodnocení
Recepty

Potřebujeme:

  • asi 800 g filetů z candáta
  • plátky citronu

Na marinádu:

  • velké rajče
  • červenou papriku
  • chilli papričku
  • dva stroužky česneku
  • dvě lžíce citronové šťávy
  • lžíci nasekaného koriandru
  • čtvrt lžičky skořice
  • podle chuti sůl a olivový olej

Příprava:

Oloupané pokrájené rajče společně s nakrájenou červenou paprikou a chilli papričkou opečeme na oleji do měkka. Směs rozmixujeme, přidáme utřený česnek, nasekaný koriandr, citronovou šťávu, skořici promícháme, podle chuti přisolíme a zředíme olivovým olejem.

Směsí potřeme filety ryb z jedné strany a necháme nejlépe přes noc marinovat. Druhý den rybu grilujeme pod předehřátým grilem v troubě 5 až 7 minut (můžeme také grilovat na dřevěném uhlí na venkovním grilu).

Hotovou rybu položíme na list ledového salátu, ozdobíme plátkem citronu a podáváme třeba s americkými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled