Pikantní ostrá úprava ryb z mexické kuchyně, chutná z mořských i sladkovodních ryb. My ji vyzkoušeli na candáta.

Potřebujeme:

  • asi 800 g filetů z candáta
  • plátky citronu

Na marinádu:

  • velké rajče
  • červenou papriku
  • chilli papričku
  • dva stroužky česneku
  • dvě lžíce citronové šťávy
  • lžíci nasekaného koriandru
  • čtvrt lžičky skořice
  • podle chuti sůl a olivový olej

Příprava:

Oloupané pokrájené rajče společně s nakrájenou červenou paprikou a chilli papričkou opečeme na oleji do měkka. Směs rozmixujeme, přidáme utřený česnek, nasekaný koriandr, citronovou šťávu, skořici promícháme, podle chuti přisolíme a zředíme olivovým olejem.

Směsí potřeme filety ryb z jedné strany a necháme nejlépe přes noc marinovat. Druhý den rybu grilujeme pod předehřátým grilem v troubě 5 až 7 minut (můžeme také grilovat na dřevěném uhlí na venkovním grilu).

Hotovou rybu položíme na list ledového salátu, ozdobíme plátkem citronu a podáváme třeba s americkými brambory.

Napsat komentář