Fotografie
Karel okomentoval Vzpomínáme na s...
před 128 dny
Fotografie
Karel okomentoval Když (ne)má vod...
před 128 dny
Fotografie
Karel okomentoval Kouzlo zimní ry...
před 128 dny
Fotografie
Kaufman okomentoval Bivak k vodě...
před 129 dny
Fotografie
Kaufman okomentoval Krmení...
před 129 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
12. prosince 2020

Učíme se v Třeboni: Udržení síhů v ČR

Síhové jsou u nás dnes poměrně vzácní. V historii byl ovšem tento druh mnohem hojnější, přestože jde o ryby v našich vodách nepůvodní.

Video
11. prosince 2020

Nevíte, co s rozbitým iphonem? Použijte ho jako nástrahu

Rozbil se vám telefon? Nevyhazujte ho, třeba na něj ulovíte rybu!

Poznávání
11. prosince 2020

Platnost povolenek. Ve kterých ÚS smíte na letošní povolenku chytat i v lednu roku 2021?

To že se od sebe pravidla jednotlivých územních svazů liší dnes asi nikoho nepřekvapí. Liší se ale také platnost povolenek. V některých územních svazech si 1. 1. se starou povolenkou už nezachytáte, jinde ji můžete používat ještě deset dní.

Poznávání
10. prosince 2020

Učíme se v Třeboni: ježdíci v našich vodách

Ježdíci jsou obecně pro širokou veřejnost, ale mnohdy i pro sportovní rybáře velkou neznámou. Celkově jsou tyto ryby pro svůj minimální význam ve sportovním i profesionálním rybářství zatracovány. Mnoho lidí je tedy vůbec nerozezná, nebo je zaměňuje např. s okounem říčním (Perca fluviatilis) nebo candátem obecným (Sander lucioperca). Pokusíme se tedy pohovořit o významu těchto zatracovaných ryb a vysvětlíme si i jejich vysokou podobnost s ostatními druhy.

Poznávání
10. prosince 2020

Jak důležitá je barva nástrahy?

Tuto otázku beze sporu nejvíce řeší ti, kterým učarovala přívlač. V podstatě se není ani čemu divit. Pokud lovím na něco, co ryba nemůže zkonzumovat a ve většině případů sousto ani nevydává žádnou vůni, vedle pohybu tedy musí dravce zaujmout především barva nástrahy.

Poznávání
9. prosince 2020

Jak lovit candáty na Lipně

Lovu candátů jsem se zatím cíleně nevěnoval a tak není divu, že mám na pažbě svého prutu jenom pár desítek zářezů, převážně z holandských vod. Diskuzí chladných i horkých hlav posedlých candátí tematikou jsem ale absolvoval bezpočet. Candátí téma jednou dožene každého.

Retro
9. prosince 2020

Kladivo Českého vikinga: vzpomínky na staré časy a tuplovaná porce kreslených vtipů

Konec roku je tady, přichází čas bilancování a plánování sezony příští. Většina rybářů už odložila rybářské nádobíčko k zaslouženému odpočinku, každým rokem však přibývá nadšenců, kteří loví celoročně.

Poznávání
9. prosince 2020

Lov štik na dírkách

Bylo, nebylo. Toho času mrzlo, až praštělo. Paní Zima nekompromisně zavřela krásné modré oči rybníků, rybníčků, jezer a jezírek… Duše rybolovců posmutněly, kraj mistra Krčína přikryla těžká bílá peřina. Takhle nějak by mohla začínat pohádka, ale zpátky do světa rybářského, takže vlastně zpátky do pohádky…

Šupiny
8. prosince 2020

Putování za moravskými kapry aneb Lov na Pálavských jezerech

Už vloni v zimě jsem přemýšlel, jakou svazovou vodu budu v další rybářské sezoně navštěvovat nejčastěji. Vybíral jsem mezi nedalekou řekou Moravou, která mě už pár krásných kapříků v minulosti ukázala a asi 110 km vzdálenými Pálavskými jezery. Po domluvě s kolegou jsme se rozhodli pro pálavskou rybí pokladnici.

Novinky
7. prosince 2020

Na Labi byl uloven losos. Zabral na třpytku

Milan Líbal vyrazil 6. 12. 2020 vláčet na Labe. Takový úlovek asi nečekal.

Poznávání
6. prosince 2020

Jak správě uchovat rybí maso?

Do Norska jezdím řadu let a měl jsem možnost poznat různé metody, jak někteří rybáři přepravují své úlovky. Například děsuplný postup, kdy parta chlapů umístila polystyrenovou bednu do mrazáku a postupně do ní dávali celé filety, až bednu naplnili, pak další a další. Když jsem se jich tehdy zeptal, co s tou rybí hroudou budou dělat, řekli mi, že až přijedou domů, tak maso rozmrazí, rozdělí si ho a pak zase zamrazí. Málem jsem omdlel.

Poznávání
5. prosince 2020

Jsou potřeba rovnátka? A k čemu vlastně slouží?

Rovnátka určitě potřeba jsou, to vám potvrdí každý správný zubař. O těchto rovnátkách však následující povídání nebude – řeč bude o rovnátkách na háček. Slouží, resp. mají sloužit ke správnému a rychlejšímu přetočení háčku proti spodnímu pysku ryby a tím k dosáhnutí vyššího procenta zaseknutých ryb.

Zábava
4. prosince 2020

Nejhezčí kapr. Který to podle vás je?

Jeden druh, mnoho forem, tak by se dal popsat kapr obecný. Která forma je podle vás nejhezčí?

Uncategorized
3. prosince 2020

Video: kormorán versus úhoř. Kdo vyhraje?

Kormoránům se mezi rybáři často přezdívá černá smrt. Proč? Jejich peří je černé a kam přiletí, tam přinášejí smrt stovkám až tisícům ryb. Poradí si tento pták i s kluzkým úhořem?

První Předchozí 1 90 98 99 100 101 102 110 172 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled