Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 5 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Bohutínští rybá...
před 7 dny
Fotografie
Josef okomentoval Alandské štikob...
před 8 dny
Fotografie
Michael přidal úlovek Karas stříbřitý...
před 9 dny
Fotografie
Josef přidal úlovek Candát obecný...
před 9 dny

Články - Candát východní

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Video
14. ledna 2021

Jak loví candát? Polyká rybičku vždy hlavou napřed?

Candát, ryba která je mezi rybáři velmi oblíbená. Proč? Na to existuje celá řada odpovědí. Někteří rybáři milují jeho maso, jiní jeho napínavý a nelehký lov.

Poznávání
9. prosince 2020

Jak lovit candáty na Lipně

Lovu candátů jsem se zatím cíleně nevěnoval a tak není divu, že mám na pažbě svého prutu jenom pár desítek zářezů, převážně z holandských vod. Diskuzí chladných i horkých hlav posedlých candátí tematikou jsem ale absolvoval bezpočet. Candátí téma jednou dožene každého.

Poznávání
23. listopadu 2020

Jsou sumci přemnoženi? Ubývají z našich vod candáti? Podívejte se na úlovky vybraných ryb ze svazových vod

Rybářský svět se neustále mění, vybavení se zlepšuje, zjemňuje... Jaký vliv mají nové trendy na počty ulovených a odnesených ryb z vod Českého rybářského svazu?

Poznávání
3. listopadu 2020

Rybář ulovil obřího candáta na svazové vodě. Na co zabral?

Metrový candát je snem mnoha rybářů. Stará a opatrná ryba prokoukne téměř každou past, proto je jeho ulovení velmi obtížné.

Zahraničí
26. října 2020

Rybář ulovil krásného candáta! Uhodnete, kolik měřil?

Podzim je nejlepší čas pro lov dravců. Voda se ochlazuje, rybičky se stahují a dravci se začínají před zimou pořádně krmit.

Poznávání
15. října 2020

Účinná metoda lovu candátů, kterou skoro nikdo nepoužívá (2)

V minulém díle jsme si pověděli něco málo o tom, jak lovit candáti pomocí gumových nástrah tažených za lodí. Je jasné, že k tomu potřebujeme loď a poměrně těžké jigové hlavičky. Dnes se podíváme na to, jaké nástrahy můžeme při této metodě použít.

Poznávání
14. října 2020

Účinná metoda lovu candátů, kterou skoro nikdo nepoužívá (1)

Klasickou přívlač s wobblery zná asi každý rybář. Ani čím rozšířenější gumové nástrahy a způsob, jakým je vodit, už asi není nikomu cizí. Nyní se podíváme na měně obvyklé způsoby, ne všude použitelné, nicméně pro některé lovce neocenitelné.

Šupiny
6. října 2020

Mladík ulovil životního candáta na svazové vodě. Uhodnete, kolik měřil?

Radost dětí je k nezaplacení. Štěstí tohoto mladého rybáře je cítit i z fotky. Aby ne, ulovil přece svého životního candáta!

Uncategorized
9. září 2020

Candát, bázlivá ryba? Tento agresivní jedinec útočil na potápěče

Candát, taková bázlivá ryba, kterou je dost těžké ulovit, říkáte si? I tato ryba umí být velmi agresivní.

Šupiny
7. září 2020

Rybář ulovil obrovského candáta. Vážil skoro 10 kilo!

Kdo by netoužil po životním candátovi. Pro mnohé by měl určitě větší cenu i tím, že je ulovený na přívlač. Kolik přesně měřil a na co zabral?

Zahraničí
25. srpna 2020

Lov candátů na Dunaji. Echolot nepotřebujete, stačí správný průvodce (2)

Po příjezdu k řece jsme byli všichni natěšení na velké candáty. Naše první zkušenost s touto obří řekou však nebyla příliš příjemná. Kromě několika nepatrných záběrů, které se nám nepodařilo proměnit, se nic nedělo.

Zahraničí
24. srpna 2020

Lov candátů na Dunaji. Echolot nepotřebujete, stačí správný průvodce (1)

Již dlouho přemýšlím o lovu na Dunaji. Brouzdám po internetu, prohlížím všelijaké mapy, obrázky a pomalu, ale jistě odhaluji tajemství evropského veletoku. Jako zkušený balkánský stopař začínám pátrat právě zde. Jazykové znalosti jsem takticky podpořil kvalitním chmelovým mokem české provenience, a když jsem do placu přidal i několik výtisků časopisu Rybářství, jazyky domorodých lovců se rychle rozvázaly.

Poznávání
8. srpna 2020

Co by měl vědět každý začátečník: Dravci

V rybařině neexistuje univerzální návod, jak postupovat. Všechny komponenty, velikost nástrahy i vlastní metodu je vždy třeba upravit podle konkrétních podmínek. V principu budete chtít přelstít štiku, candáta, okouna, úhoře, sumce nebo bolena.

Poznávání
26. června 2020

Lov candáta na rybičku (2)

V minulém díle jsme si řekli, které rybky jsou vhodné jako nástražky při lovu candátů a jak kterou nastražit. Věnovali jsme se také montáži při lovu na položenou, to však není jediný způsob, jak candáty lovit.

Poznávání
18. června 2020

Lov candáta na rybičku (1)

Asi žádný jiný rybí druh není opředen tolika mýty a polopravdami. Někdy kolem třináctých narozenin jsem chytil svého prvního šupinatého rytíře s psími zuby a od té doby jsem snažil zjistit o jejich životě a lovu vše, co jen šlo.

První Předchozí 1 2 3 4 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled