Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 39 min
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 20 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Úk...
včera
Fotografie
Jiří okomentoval Jak na líny...
včera

Články - Síh peleď

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
6. prosince 2023

Učíme se v Třeboni: Typy výtěrů ryb v našich vodách

Ve vodách České republiky žije něco málo přes 60 druhů ryb. Neliší se jen nároky na životní prostředí (stojatá nebo tekoucí voda, teplota vody, obsah kyslíku aj.), ale i typem výtěru. Pro udržení rybích populací v našich vodách je nejdůležitější zachovat nebo zřizovat výtěrová místa – trdliště ryb.

Poznávání
4. října 2023

Učíme se v Třeboni: Síh peleď

Původním areálem výskytu síha peledě (Coregonus peled) jsou velké řeky a jezera mezi řekami Mezeň a Kolyma v Rusku, typickou domovinou v Rusku je řeka Pečora. V dřívějších publikacích se uváděla původní domovina síha peledě i ve Finsku a Švédsku, toto tvrzení se ale již vyvrátilo.

Praxe
27. ledna 2022

Mrzne, ale proč nejít na ryby?

Na privátních vodách, kde se lov na dírkách v zimním období provozuje, je nejčastěji lovenou rybou převážně siven americký a také pstruh duhový. Tím ale výčet ryb, které můžeme ulovit, nekončí. Lov v rybníku nám mohou zpříjemnit i ryby, které jsou tam doma.

Poznávání
1. ledna 2020

Zatoužil jsem po lovu lipanů a objevil řeku plnou síhů

Pokračuji v nepravidelném seriálu o chytání na severu Evropy, kde střídavě žiju a pracuju. V červenci se ozvaly moje toulavé nohy. Volání dosud nepoznaných dálek mě lákalo, vábilo. Můj nos větřil dobrodružství a otáčel se k severním dálkám. A protože je druhová obsádka sladkovodních ryb v okolí mého přechodného domova u Trondheimu spíše chudá, zatoužil jsem ulovit nějakého lipana v sousedním Švédsku.

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled