Fotografie
Josef přidal úlovek Cejn velký...
před 22 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Štika obecná...
včera
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem

Články - Síh severní (dřívější název síh severní maréna)

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
6. prosince 2023

Učíme se v Třeboni: Typy výtěrů ryb v našich vodách

Ve vodách České republiky žije něco málo přes 60 druhů ryb. Neliší se jen nároky na životní prostředí (stojatá nebo tekoucí voda, teplota vody, obsah kyslíku aj.), ale i typem výtěru. Pro udržení rybích populací v našich vodách je nejdůležitější zachovat nebo zřizovat výtěrová místa – trdliště ryb.

Praxe
27. ledna 2022

Mrzne, ale proč nejít na ryby?

Na privátních vodách, kde se lov na dírkách v zimním období provozuje, je nejčastěji lovenou rybou převážně siven americký a také pstruh duhový. Tím ale výčet ryb, které můžeme ulovit, nekončí. Lov v rybníku nám mohou zpříjemnit i ryby, které jsou tam doma.

Poznávání
1. ledna 2020

Zatoužil jsem po lovu lipanů a objevil řeku plnou síhů

Pokračuji v nepravidelném seriálu o chytání na severu Evropy, kde střídavě žiju a pracuju. V červenci se ozvaly moje toulavé nohy. Volání dosud nepoznaných dálek mě lákalo, vábilo. Můj nos větřil dobrodružství a otáčel se k severním dálkám. A protože je druhová obsádka sladkovodních ryb v okolí mého přechodného domova u Trondheimu spíše chudá, zatoužil jsem ulovit nějakého lipana v sousedním Švédsku.

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled