Fotografie
Ladislav okomentoval Na jaké pruty a...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Stojan...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Prut...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Vtip nevtip...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Rybář...
předevčírem

Filé na celeru

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Skvělá kombinace filé z tresky s podušeným celerem a rajským pyré z italské kuchyně.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 400 g filé
  • 200 g celeru
  • 200 g rajčatového pyré
  • jednu cibuli
  • dva stroužky česneku
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • petrželku na ozdobu

Příprava:

Celer oloupeme a nakrájíme na hranolky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a krátce opečeme. Přidáme nakrájený celer, zalijeme rajčatovým pyré, ochutíme tymiánem, pepřem a solí a dusíme na mírném ohni. Částečně zmrzlé rybí filé nakrájíme na kostky. Když je celer měkký, vložíme kostky filé a 2 až 3 minuty podusíme, aby se maso nerozpadlo. Směsí přelijeme těstoviny a ozdobíme petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled