Fotografie
Jiří přidal úlovek Štika obecná...
před 19 hod
Fotografie
p.kuj@seznam.cz přidal úlovek Candát obecný...
před 20 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Amur bílý...
před 20 hod
Fotografie
Soňa přidal úlovek Lipan podhorní...
před 20 hod
Fotografie
Soňa přidal úlovek Bolen dravý...
před 20 hod

Kapr na budínský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 4 porce kapra po 250 g
  • 100 g anglické slaniny
  • 150 g červené cibule
  • 150 g kedlubny
  • 150 g celeru
  • 150 g mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 2 dl bílého vína
  • Máslo
  • citronovou šťávu
  • pepř
  • sůl
  • směs koření na ryby
  • hladkou mouku
  • petrželku
  • plátky citronu

 

4
60 minut

Postup

1

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout.

2

V mezičase nakrájíme kedlubnu, mrkev, celer a slaninu. Vždy na 4–5 mm silné nudličky o délce 4–5 cm.

3

Cibuli nakrájíme na půlkroužky.

4

V prostorné pánvi rozehřejeme máslo, vložíme osušené porce kapra, které jsme potřeli česnekem a lehce poprášili moukou.

5

Opečeme zprudka z každé strany minutu a odložíme stranou.

6

Do šťávy po pečení přidáme slaninu, necháme zesklovatět, vložíme nakrájenou zeleninu, cibuli, zbytek česneku, podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme.

7

Na zeleninu narovnáme opečené porce kapra a pod pokličkou dusíme na mírném plameni 10–12 minut, až zelenina a ryba změkne.

8

Pokličku sundáme, necháme část tekutiny odpařit a porce kapra posypeme směsí koření na ryby.

9

Na talíř rozprostřeme zeleninu se šťávou, vložíme porci kapra, ozdobíme kouskem citronu, petrželkou a podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled