Fotografie
Jaroslav okomentoval VIDEO: Pod hlad...
před 12 hod
Fotografie
Radek okomentoval VIDEO: Pod hlad...
předevčírem
Fotografie
Radek okomentoval Navnada...
předevčírem
Fotografie
Radek okomentoval Šňůra na feeder...
předevčírem
Fotografie
Radek okomentoval Na revírech Rep...
předevčírem

Kapr na budínský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 4 porce kapra po 250 g
  • 100 g anglické slaniny
  • 150 g červené cibule
  • 150 g kedlubny
  • 150 g celeru
  • 150 g mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 2 dl bílého vína
  • Máslo
  • citronovou šťávu
  • pepř
  • sůl
  • směs koření na ryby
  • hladkou mouku
  • petrželku
  • plátky citronu

 

4
60 minut

Postup

1

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout.

2

V mezičase nakrájíme kedlubnu, mrkev, celer a slaninu. Vždy na 4–5 mm silné nudličky o délce 4–5 cm.

3

Cibuli nakrájíme na půlkroužky.

4

V prostorné pánvi rozehřejeme máslo, vložíme osušené porce kapra, které jsme potřeli česnekem a lehce poprášili moukou.

5

Opečeme zprudka z každé strany minutu a odložíme stranou.

6

Do šťávy po pečení přidáme slaninu, necháme zesklovatět, vložíme nakrájenou zeleninu, cibuli, zbytek česneku, podlijeme bílým vínem, osolíme a opepříme.

7

Na zeleninu narovnáme opečené porce kapra a pod pokličkou dusíme na mírném plameni 10–12 minut, až zelenina a ryba změkne.

8

Pokličku sundáme, necháme část tekutiny odpařit a porce kapra posypeme směsí koření na ryby.

9

Na talíř rozprostřeme zeleninu se šťávou, vložíme porci kapra, ozdobíme kouskem citronu, petrželkou a podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled