Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 32 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 50 dny

Kapr na ryzcích

Marek iRybářství 1 hodnocení
pokrm z ryb Recepty

Ryby a houby jdou nejen v našich krajích skvěle dohromady. Ryzci jsou velmi chutné houby s kořeněnou chutí.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 750 g naporcovaného kapra
  • 200 g ryzců pravých
  • 50 g slaniny
  • jarní cibulku
  • asi 1 dl bílého vína
  • hladkou mouku
  • máslo
  • citronovou šťávu
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Porce kapra osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet. Ryzce očistíme a nakrájíme na plátky. Maso obalíme v hladké mouce, na másle opečeme do zlatova z obou stran a pak je odložíme na teplé místo. Do šťávy po pečení přidáme na plátky nakrájené ryzce, proužky slaniny, kolečka jarní cibulky, vše podlijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Hotovou směs navršíme na porce kapra a ty podlijeme trochu šťávy. Dobrůtku podáváme s opečenými brambory.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Hřibky

    Musí to být vinikajici měl jsem to s praváky aji tak to může být dobrý

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled