Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
před 3 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 3 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval „Rybář“ házel u...
včera
Fotografie
Radek okomentoval „Rybář“ házel u...
včera
Fotografie
Radek okomentoval Zahájení pstruh...
včera

Křupavý losos

Marek iRybářství 0 hodnocení
losos Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 4 ks 150g filetů z lososa
  • mořská sůl
  • barevný pepř
  • citronová šťáva
  • kolečka citronu
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • máslo
4
30 minut

Postup

1

Na filetech z lososa uděláme na kůži 3–4 zářezy, pokapeme citronovou šťávou a do zářezů vložíme pár zrnek mořské soli.

2

Kůži pak lehce poprášíme moukou.

3

V pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem (v poměru 1:1), do rozpáleného tuku vložíme kůží dolů filety, přimáčkneme a pečeme zhruba 2 minuty, až kůže začne být křupavá a filet začne do poloviny tmavě růžovět.

4

Filety otočíme a propečeme z druhé strany.

5

Křupavého lososa posypeme lehce drceným barevným pepřem, ozdobíme citronem a podáváme.

6

Vhodná příloha jsou třeba gratinované brambory a smetanový špenát.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled