Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Úk...
předevčírem
Fotografie
Jiří okomentoval Jak na líny...
předevčírem

Líni plnění bramborovou kaší

Marek iRybářství 0 hodnocení
smažené ryby Recepty

Tento chutný a jednoduchý recept lze použít také na pstruhy duhové.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 2 líny (kolem 300 g)
  • 300 g brambor
  • 50 g slaniny
  • mléko
  • máslo
  • citronovou šťávu
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • petrželku

Příprava:

Ryby vykucháme, setřeme z těla sliz, oškrábeme drobné šupinky a opláchneme. Po osušení je osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

Oloupané, nakrájené brambory uvaříme, slijeme vodu a přidáme mléko, máslo a sůl a ponorným mixérem vyrobíme klasickou bramborovou kaši.

Rybám nožem uděláme na povrchu zářezy, do kterých vložíme proužky slaniny a břišní dutinu naplníme bramborovou kaší. Poklademe vločkami másla, okmínujeme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 až 22 minut.

Upečené líny posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme třeba s restovanou zeleninou a podušenými žampiony s cibulí.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled