Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera

Losos Gravlax

Marek iRybářství 0 hodnocení
losos Recepty

Vynikající recept skandinávské kuchyně na úpravu syrového lososa.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g vykostěný filet z lososa (bez kůže)
  • lžíci hrubozrnné (mořské) soli
  • lžíci cukru
  • nasekaný mladý kopr
  • citron

Na omáčku potřebujeme:

  • žloutek
  • lžíci dijonské hořčice
  • pár kapek olivového (extra virgin)
  • kopr
  • pepř
  • sůl

Příprava:

V misce smícháme sůl s cukrem a směs vetřeme do filetu z lososa a maso posypeme jemně nasekaným koprem. Filet zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 24–36 hodin rozležet. Je vhodné „balíček“ několikrát obrátit.

Když maso z folie vyjmeme, odstraníme z něj kopr a pustíme se do přípravy omáčky, kterou ušleháme ze žloutku, hořčice a dalších výše popsaných surovin. Filety poté krájíme na tenoučké plátky a ty vějířovitě rozložíme na talíři, přelijeme (lehce) omáčkou přidáme plátek citronu a dobrotu podáváme s krajíčky chleba, popřípadě s opečenými tousty.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled