Fotografie
Ladislav okomentoval Na jaké pruty a...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Stojan...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Prut...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Vtip nevtip...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Rybář...
předevčírem

Maďarská rybí polévka

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Tentokrát zamíříme do Maďarska, takže si připravte červenou papriku. Sladkou i pálivou.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 750 g až 1000 g odřezků z ryb (hlava, ocas atd.)
  • 1,5 litru vody
  • 2 rajčata
  • zelenou papriku
  • cibuli
  • 50 g slaniny
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • ocet
  • červenou sladkou papriku
  • červenou pálivou papriku
  • sůl
  • sádlo
  • petrželku

Příprava:

Rybí odřezky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř). Vaříme na mírném plameni 20 minut.

polévka
foto: Dalibor Marounek

Vývar slijeme, z odřezků obereme maso, které odložíme stranou do misky. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, zaprášíme červenou paprikou a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájená oloupaná rajčata, proužky papriky a vaříme, až zelenina změkne.

Nakonec polévku dochutíme octem, pálivou paprikou a solí. Polévku nalijeme do talířů, vložíme kousky rybího masa, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled