Fotografie
ashburtongrove@seznam.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 23 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 23 hod
Fotografie
Ladislav přidal úlovek Kapr obecný...
před 23 hod
Fotografie
Veronika okomentoval Vlkouš vám před...
včera
Fotografie
Ladislav okomentoval Na jaké pruty a...
před 5 dny

Makrelové závitky

strunc 0 hodnocení
Recepty

Tyto závitky se skvěle hodí na různé večírky a party. Nejsou moc pracné, ale vypadají velmi pěkně a chutnají ještě lépe. Navíc všechny potřebné ingredience seženete v obchode za 5 minut.

Na dvě porce potřebujeme:

  • dva filety makrel v oleji
  • osm plátků anglické slaniny
  • přibližně 100 g hladké mouky
  • asi deset cherry rajčátek
  • olivový olej
  • bazalku

Pro náplň potřebujeme:

  • 60 g černých nebo zelených oliv
  • čtyři filetky ančoviček
  • 20 g kaparů
  • olivový olej

Příprava:

Makrely vyjměte z konzervy a nechte je okapat. Mezitím lehce rozmačkejte olivy, ančovičky i kapary a vše vložte na rozehřátou pánev s olivovým olejem.

Na talíř rozložte vedle sebe čtyři plátky slaniny a na ně rozprostřete makrelu, kůží směrem ke slanině. Makrelu pak rovnoměrně potřete připravenou náplní.

Slaninu na talíři srolujte a dávejte pozor, aby náplň zůstala uvnitř. Rolky obalte v mouce a vložte na olejem vymazaný pekáček. Za občasného otáčení je pečte 10-15 minut v troubě ohřáté na 220 stupňů.

Poté závitky osušte v kuchyňském ubrousku a servírujte je se salátem z rajčátek, bazalkou a olivovým olejem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled