Fotografie
matejmarsik2@gmail.com přidal úlovek Pstruh obecný...
před 8 hod
Fotografie
Jiří přidal úlovek Sumec velký...
před 8 hod
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 8 hod
Fotografie
Matěj přidal úlovek Lipan podhorní...
před 8 hod
Fotografie
Tomáš přidal úlovek Karas stříbřitý...
před 8 hod

Makrelové závitky

strunc 0 hodnocení
Recepty

Tyto závitky se skvěle hodí na různé večírky a party. Nejsou moc pracné, ale vypadají velmi pěkně a chutnají ještě lépe. Navíc všechny potřebné ingredience seženete v obchode za 5 minut.

Na dvě porce potřebujeme:

  • dva filety makrel v oleji
  • osm plátků anglické slaniny
  • přibližně 100 g hladké mouky
  • asi deset cherry rajčátek
  • olivový olej
  • bazalku

Pro náplň potřebujeme:

  • 60 g černých nebo zelených oliv
  • čtyři filetky ančoviček
  • 20 g kaparů
  • olivový olej

Příprava:

Makrely vyjměte z konzervy a nechte je okapat. Mezitím lehce rozmačkejte olivy, ančovičky i kapary a vše vložte na rozehřátou pánev s olivovým olejem.

Na talíř rozložte vedle sebe čtyři plátky slaniny a na ně rozprostřete makrelu, kůží směrem ke slanině. Makrelu pak rovnoměrně potřete připravenou náplní.

Slaninu na talíři srolujte a dávejte pozor, aby náplň zůstala uvnitř. Rolky obalte v mouce a vložte na olejem vymazaný pekáček. Za občasného otáčení je pečte 10-15 minut v troubě ohřáté na 220 stupňů.

Poté závitky osušte v kuchyňském ubrousku a servírujte je se salátem z rajčátek, bazalkou a olivovým olejem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled