Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 5 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 7 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 8 hod
Fotografie
Damian založil otázku I am a private ...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
předevčírem

Marinovaný losos s pórkem

Marek iRybářství 0 hodnocení
losos Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 400 g filetů z lososa
  • pórek
  • sůl
  • olivový olej
  • máslo
  • sezamová semínka

Na marinádu:

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce kečupu
  • lžička balzamikového octa
  • lžička třtinového cukru
  • stroužek utřeného česneku
  • kousek chilli papričky.
2
40 minut

Postup

1

Z filetu stáhneme kůži a lososa nakrájíme na proužky.

2

V hrnku vidličkou rozšleháme ingredience na marinádu.

3

Nakrájené nudličky lososa zalijeme marinádou a necháme hodinu marinovat.

4

Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do sítka a přelijeme vařící vodou.

5

Potom vidličkou kroužky rozebereme lehce na prstýnky a necháme chvíli oschnout.

6

V pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem, přidáme pórek a restujeme, aby kroužky byly křehké a křupavé.

7

Opečený pórek rozložíme na talíře, do šťávy po pečení přidáme proužky lososa a restujeme ze všech stran 2 až 3 minuty.

8

Opečeného lososa rozložíme na pórek a posypeme sezamovým semínkem.

9

Podáváme s opečenými kolečky bagety, potřené bylinkovým máslem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled