Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Úk...
včera
Fotografie
Jiří okomentoval Jak na líny...
předevčírem

Medailonky z candáta

Marek iRybářství 1 hodnocení
candát Recepty

Candát má prostě skvělé maso a je skoro jedno, jak ho připravíte. Jeden skvělý recept nabízíme.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 750 g filetů z candáta
  • 200 g žampionů
  • 2 dl sladké smetany
  • lžíci hladké mouky
  • pepř
  • kmín
  • sůl
  • máslo
4
40 minut

Postup

1

Z masa zbaveného kůže, páteře a větších kostí nařežeme malé medailonky, které osolíme, opepříme a opečeme na másle do zlatova z obou stran.

2

Medailonky naběračkou opatrně vyndáme, aby se nerozpadly. A rozdělíme je na talíře.

3

Do rozehřátého másla přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osolíme, okmínujeme a podusíme, než změknou.

4

Pak je zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali lžíci hladké mouky.

5

Vše krátce povaříme.

6

Medailonky přelijeme na talíři horkou omáčkou a dobrotu podáváme s vařenými brambory.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Candát

    Candát je nejlepší ryba na přípravu má skvělé maso

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled