Fotografie
Jan dal lajk úlovku od Tomáš...
před 11 dny
Fotografie
Luboš dal lajk úlovku od vlachzdenek@sez...
před 13 dny
Fotografie
Jiří přidal úlovek Candát obecný...
před 17 dny
Fotografie
Vojtěch dal lajk úlovku od Lukas...
před 20 dny
Fotografie
Vojtěch dal lajk úlovku od Lukas...
před 20 dny

Medailonky z candáta

Marek iRybářství 1 hodnocení
candát Recepty

Candát má prostě skvělé maso a je skoro jedno, jak ho připravíte. Jeden skvělý recept nabízíme.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 750 g filetů z candáta
  • 200 g žampionů
  • 2 dl sladké smetany
  • lžíci hladké mouky
  • pepř
  • kmín
  • sůl
  • máslo
4
40 minut

Postup

1

Z masa zbaveného kůže, páteře a větších kostí nařežeme malé medailonky, které osolíme, opepříme a opečeme na másle do zlatova z obou stran.

2

Medailonky naběračkou opatrně vyndáme, aby se nerozpadly. A rozdělíme je na talíře.

3

Do rozehřátého másla přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osolíme, okmínujeme a podusíme, než změknou.

4

Pak je zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali lžíci hladké mouky.

5

Vše krátce povaříme.

6

Medailonky přelijeme na talíři horkou omáčkou a dobrotu podáváme s vařenými brambory.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Candát

    Candát je nejlepší ryba na přípravu má skvělé maso

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled