Fotografie
Kryštof dal lajk úlovku od Michal...
před 5 hod
Fotografie
vlachzdenek@seznam.cz dal lajk úlovku od vlachzdenek@sez...
před 11 hod
Fotografie
vlachzdenek@seznam.cz dal lajk úlovku od vlachzdenek@sez...
před 11 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Lín obecný...
před 16 hod
Fotografie
vlachzdenek@seznam.cz přidal úlovek Okoun říční...
před 16 hod

Medailonky z candáta

Marek iRybářství 0 hodnocení
candát Recepty

Candát má prostě skvělé maso a je skoro jedno, jak ho připravíte. Jeden skvělý recept nabízíme.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 750 g filetů z candáta
  • 200 g žampionů
  • 2 dl sladké smetany
  • lžíci hladké mouky
  • pepř
  • kmín
  • sůl
  • máslo
4
40 minut

Postup

1

Z masa zbaveného kůže, páteře a větších kostí nařežeme malé medailonky, které osolíme, opepříme a opečeme na másle do zlatova z obou stran.

2

Medailonky naběračkou opatrně vyndáme, aby se nerozpadly. A rozdělíme je na talíře.

3

Do rozehřátého másla přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osolíme, okmínujeme a podusíme, než změknou.

4

Pak je zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali lžíci hladké mouky.

5

Vše krátce povaříme.

6

Medailonky přelijeme na talíři horkou omáčkou a dobrotu podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled