Fotografie
Josef dal lajk úlovku od Marek...
před 37 min
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Bohumil...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Marek...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Lukáš...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Marek...
včera

Medailonky z candáta

Marek iRybářství 1 hodnocení
candát Recepty

Candát má prostě skvělé maso a je skoro jedno, jak ho připravíte. Jeden skvělý recept nabízíme.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 750 g filetů z candáta
  • 200 g žampionů
  • 2 dl sladké smetany
  • lžíci hladké mouky
  • pepř
  • kmín
  • sůl
  • máslo
4
40 minut

Postup

1

Z masa zbaveného kůže, páteře a větších kostí nařežeme malé medailonky, které osolíme, opepříme a opečeme na másle do zlatova z obou stran.

2

Medailonky naběračkou opatrně vyndáme, aby se nerozpadly. A rozdělíme je na talíře.

3

Do rozehřátého másla přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osolíme, okmínujeme a podusíme, než změknou.

4

Pak je zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali lžíci hladké mouky.

5

Vše krátce povaříme.

6

Medailonky přelijeme na talíři horkou omáčkou a dobrotu podáváme s vařenými brambory.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Candát

    Candát je nejlepší ryba na přípravu má skvělé maso

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled