Fotografie
petrsraut@seznam.cz přidal úlovek Pstruh obecný...
před 19 hod
Fotografie
daniel.kvoch@seznam.cz přidal úlovek Okoun říční...
před 19 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval VIDEO: Co se dě...
předevčírem
Fotografie
fadli m.n okomentoval Rybaření vesele...
před 4 dny
Fotografie
fadli m.n okomentoval OBRAZEM: Natura...
před 4 dny

Pečený platýs

Marek iRybářství 0 hodnocení
platýs Recepty

Na našem trhu se objevuje již řadu let, má chutné jemné maso bez kostí. Prodávají se buďto celé ryby o hmotnosti 400–600 g nebo filety.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 2 platýse
  • provensálské bylinky
  • 1 dl bílého vína
  • citronovou šťávu
  • máslo
  • mořskou sůl
  • pepř

Příprava:

Z vykuchaných ryb odstřihneme ploutve, odstraníme hlavu a ocas. Osolíme mořskou solí, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet.

Potom ryby položíme tmavou stranou do zapékací misky, posypeme provensálským kořením, poklademe plátky másla a podlijeme vínem. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10–12 minut při 200 °C.

Rybu na talíři obložíme pečenými brambory, lístky špenátu, cherry rajčaty a podáváme s oblíbeným dresinkem nebo tatarskou omáčkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled