Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 13 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 13 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 14 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 14 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 14 hod

Pečený platýs

Marek iRybářství 0 hodnocení
platýs Recepty

Na našem trhu se objevuje již řadu let, má chutné jemné maso bez kostí. Prodávají se buďto celé ryby o hmotnosti 400–600 g nebo filety.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 2 platýse
  • provensálské bylinky
  • 1 dl bílého vína
  • citronovou šťávu
  • máslo
  • mořskou sůl
  • pepř

Příprava:

Z vykuchaných ryb odstřihneme ploutve, odstraníme hlavu a ocas. Osolíme mořskou solí, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet.

Potom ryby položíme tmavou stranou do zapékací misky, posypeme provensálským kořením, poklademe plátky másla a podlijeme vínem. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10–12 minut při 200 °C.

Rybu na talíři obložíme pečenými brambory, lístky špenátu, cherry rajčaty a podáváme s oblíbeným dresinkem nebo tatarskou omáčkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled